Debat over bio-industrie op verzoek van burger

Ga naar beneden

Debat over bio-industrie op verzoek van burger

Bericht  Admin op do dec 13 2007, 14:11

Eerste burgerinitiatief op agenda van Kamer
12-12-2007 Van onze redactie politiek

De Tweede Kamer beleeft morgen een primeur: voor het eerst wordt in het parlement plenair gedebatteerd over een onderwerp op verzoek van de burger.

Op initiatief van Milieudefensie werd de Kamer verzocht te debatteren over de voors en tegens van de bio-industrie. Milieudefensie verzamelde daarvoor 40.000 handtekeningen van Nederlandse burgers.

Het is het eerste burgerinitiatief dat uiteindelijk op de agenda van de Kamer belandt. Eerder werd een verzoek om te debatteren over een rookvrije horeca door de Kamer afgewezen met het argument dat daar eerder al op gezette tijden debatten aan gewijd waren.

Andere burgerinitiatieven, waarin wordt verzocht om een debat over een wettelijke regeling voor co-ouderschap voor gescheiden ouders, en voor een wettelijk verbod op organisaties die pedofilie verheerlijken, zijn in voorbereiding.

Het debat morgen is een mooi platform voor fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren om zich te profileren. Tijdens het debat in april over de vraag of het burgerinitiatief van Milieudefensie wel aan alle eisen voldeed, zette zij de toon.

Het CDA liet destijds duidelijk doorschemeren niet veel voor het debat te voelen. Thieme beschuldigde CDA-woordvoerder Ger Koopmans er toen van een spreekbuis te zijn van de bio-industrie. Een aantijging, die zich slecht verhoudt met de mores in het parlement.

bron: http://www.trouw.nl/Debat_op_verzoek_van_burger klik

Admin
Admin

Aantal berichten : 138
Registration date : 01-10-07

Profiel bekijken http://vijaybabu.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum