Flesje water slecht voor milieu

Ga naar beneden

Flesje water slecht voor milieu

Bericht  Admin op wo dec 05 2007, 07:22

Zonder mp3-speler en een flesje water kun je niet meer gezien worden. Harde muziek is misschien niet zo goed voor je oren, water is wel goed voor je lijf. Maar als je dat water dus uit flessen drinkt, blijkt het helemaal niet zo goed voor het milieu te zijn. - Door Sandy Stevens


Alex van der Helm is waterspecialist en hij houdt zich bezig met watersystemen en -toepassingen. Hij geeft bijvoorbeeld advies over hoe je het water in een zwembad het beste kunt behandelen. Maar hij doet ook veel onderzoek. Zo berekende hij het volgende: bronwater uit een fles is twintig tot vijftig keer zo belastend voor het milieu als water uit de kraan. De flesjes moeten natuurlijk gemaakt worden in een fabriek en vervolgens vervoerd naar de plekken waar mensen ze kunnen kopen.

Kraanwater
Van der Helm kwam tot de conclusie dat een flesje water honderd tot duizend keer duurder is dan het water uit de kraan. Er wordt ieder jaar honderd miljard euro uitgegeven op de wereld aan water in flessen. Dat is ontzettend veel geld. Als mensen gewoon kraanwater zouden drinken (in landen waar het water van drinkbare kwaliteit is), zou dat geld gebruikt kunnen worden om het watertekort op de wereld te verhelpen. Dat Nederlanders water drinken uit flesjes is onzin, want in ons land is het kraanwater het beste ter wereld. Zo komt in Utrecht het kraanwater uit dezelfde bron die bronwaterfabrikant Sourcy gebruikt.

bron: http://www.kidsweek.nl/artikel/175331

Zo komt in Utrecht het kraanwater uit dezelfde bron die bronwaterfabrikant Sourcy gebruikt.


Verontreinigd drinkwater

Goedemorgen luisteraars,

Medio september j.l. konden we in de kranten lezen, dat ons drinkwater behoorlijk vervuild is met medicijn resten. In 2003 werden er vier geneesmiddelen in het drinkwater gevonden, in 2006 was dat toegenomen tot vijftien (!!). Het betreft resten van pijnstillers, epilepsiemiddelen en vooral antidepressiva. Deze m.i. toch wel griezelige feiten zijn gebleken uit een onderzoen van het RIVM, het rijksinstituut voor de volksgezondheid en milieu te Bilthoven. En dan volgt weer zo’n wonderlijke, zo’n volkomen nergens op slaande geruststelling vanwege de wetenschappers bij het RIVM: Als mensen hun hele leven kraanwater drinken, halen ze bij lange na niet de maximaal toelaatbare hoeveelheid
/dosis medicijnen. Of wel, mensen, drinken jullie maar lekker je kraanwater, met al die medicijnresten erin, want het kan geen kwaad. Maar wel geven die wetenschappers bij het RIVM toe, dat er geen informatie bestaat over de gevolgen voor de gezondheid bij een dagelijkse inname van die kleine hoeveelheden medicijnen. Ook de effecten van de combinaties van verschillende medicijnen op het menselijk lichaam zijn niet onderzocht. In 1989, dus bijna 20 jaar geleden, schreef ik in mijn boekje ‘Milieuvervuiling en onze gezondheid’ over ons drinkwater: het waanzinnige medicijnvoorschrijfgedrag (en dien tengevolge gebruik), dat in sterk toenemende mate door artsen wordt gepraktiseerd, zal niet alleen de zieke mensen schade berokkenen vanwege de zeer vele bijwerkingen ervan, maar op den duur zullen gezonde mensen ziek worden, problemen met hun normale fysiologisch functioneren gaan ervaren vanwege het feit, dat steeds meer medicijnresten in het grond- en oppervlaktewater terecht komen, en dus -op den duur- in ons drinkwater. Ik herinner me, hoe destijds enkele journalisten, artsen en andersoortige critici, allen notoire natuurgeneeskunde haters, mij aanmerkten als een gevaarlijke onzinverkoper, die, zoals een van hen opmerkte, een publicatie en spraakverbod opgelegd zou moeten krijgen.
Wat zouden we nu nog kunnen doen om dit onheil, die toenemende mate van geneesmiddelen in ons drinkwater, zoveel moegelijk binnen de perken te houden?
In ons gezin drinken we al ruim 20 jaar uitsluitend mineraalwater voor koffie,thee,soep en als gewoon drinkwater. Uit metingen is mij gebleken dat mineraalwater uit de Belgische Ardennen en een bepaald gebied in Frankrijk, superschoon is en van biologische topkwaliteit.
Het echte probleem, namelijk dat waanzinnige medicijn voorschrijfgedrag van artsen en dien ten gevolge gebruik ervan door patiŽnten, dat is helaas moeilijker te veranderen. In het medisch-farmaceutisch circuit spelen gigantische belangen en onvoorstelbare hoeveelheden geld. Tegen deze ‘maffia’-achtige situaties en praktijken kunnen we als gewone burgers niets uitrichten. Wel kunnen we als burgers en patiŽnten uiterst kritisch zijn ten aanzien van het gemak waarmee artsen medicijnen voorschrijven. Zijn al die cholesterolverlagers, al die vele pijnstillers wel echt zinvol? Moet je maar direct aan de antidepressiva als het even wat tegen zit en je stemming wat sombert? Zijn er geen alternatieven, die op natuurlijker, evenwichtiger basis ook zinvolle effecten sorteren? Natuurlijk zijn die er wel, maar daar valt weinig mee te verdienen, dus heeft de medisch/farmaceutische wereld daar geen enkele interesse in, om bijv. een wat onderzoek op te zetten. En die kleine hoeveelheden antidepressiva, die we nu dagelijks met ons kraandrinkwater binnenkrijgen? O, ik zou er een loei spannende roman over kunnen schrijven met een heel bizar plot, zoals een overheid, een farmaceutische industrie, die via die kleine beetjes antidepressiva in het drinkwater de supermacht in eigen hand kan houden, omdat het volk ‘rustig’ wordt gehouden met die geraffineerd werkende kleine hoeveelheden antidepressiva. Ik hoor sommige van u denken: nou, nou, Jaap Huibers toch, sla je nu niet wat erg door? Maakt u zich vooral geen zorgen, want binnenkort heb ik een afspraak met de psychiater die mijn geestvermogens zal onderzoeken. En weet u wat nu zo aardig is? Ik weet de uitkomst van dat onderzoek al. Ik krijg een antidepressivum voorgeschreven, want gezond, eerlijk en ,logisch denkende mensen zijn immers een gevaar en veel te lastig voor onze moderne samenleving.
Luisteraars, graag weer tot volgende week.
© 2007, Jaap Huibers, Amerongen

bron: http://www.rtvutrecht.nl/programmapagina/artikel/104/170734

Admin
Admin

Aantal berichten : 138
Registration date : 01-10-07

Profiel bekijken http://vijaybabu.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum