Onderzoek strafrechtelijke aanpak MARTIJN

Ga naar beneden

Onderzoek strafrechtelijke aanpak MARTIJN

Bericht  iemand op di dec 04 2007, 01:46

december 3rd, 2007 door Vereniging MARTIJNNaar aanleiding van een algemeen overleg op 12 september jl. vond er een debat plaats over zedelijkheidswetgeving en kinderporno op internet (Parlando: #19, pag. 1311-1321). Tijdens dat debat werden moties ingediend, waarover is gestemd (Parlando: #22, pag. 1591-1594). Een van de moties was die van De Peter-van der Meer (CDA; nr. 26; 31200-VI). Deze motie kreeg een nieuw nummer (nr. 36; 31200-VI) omdat Anker (ChristenUnie) mede wilde indienen. De tekst van de motie:

“De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende dat er maatschappelijke onrust heerst over de handelwijze van de vereniging Martijn; overwegende dat de vereniging Martijn met haar publicaties langs de rand gaat van datgene wat toelaatbaar is; verzoekt de regering, te onderzoeken op welke wijze en wanneer de vereniging strafrechtelijk kan worden aangepakt, wanneer zij voor betrokkenen onwelgevallige of ongewenste foto’s en/of teksten publiceert, en of de wetgeving ter zake toereikend is, en gaat over tot de orde van de dag.”

Na de stemming constateerde de voorzitter - na enige onduidelijkheid over wie nu precies voor en wie tegen hadden gestemd - dat enkel de Partij voor de Dieren tegen de (gewijzigde) motie heeft gestemd. De motie werd dus aangenomen en er komt een onderzoek naar hoe en wanneer de vereniging strafrechtelijk kan worden aangepakt.

bron:
http://www.martijn.org/page.php?id=103000

iemand

Aantal berichten : 101
Registration date : 31-10-07

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

"onwelgevallige of ongewenste foto’s en/of teksten&quot

Bericht  iemand op di dec 04 2007, 04:16

Eén ding staat al vast, De Peter-van der Meer & Anker bijde christenen, willen omdat er maatschappelijke onrust heerst over de handelwijze van de vereniging, dat deze strafrechtelijk kan worden aangepakt. Nu dus een onderzoek naar hoe en wanneer.

Voordat dit onderzoek naar het hoe en wanneer plaats vind, zou ik gaarne een klein onderzoekje willen instellen naar hoe het komt dat er maatschappelijke onrust heerst in deze over de handelwijze van de vereniging.

Mijn (voorbarige) conclusie is; De Media geeft een te kortzichtig, te eenzijdig, te gemanipuleerde tunnel visie over de eventuele maatschappelijke onrust in het algemeen en naar pedofielen in het bijzonder.

De Peter-van der Meer zei eens in een antwoord op kamervragen over 'vrouwen in blijf-van-mijn-lijfhuizen' tussen neus en lippen door:
"Overigens kunnen ook jongens en mannen slachtoffer zijn van eergerelateerd geweld en kunnen vrouwen tot de daders behoren."
Dat is hem dus al bekend, maar wat weet meneer over pedofielen en of pedofilie, het geen de media aanbied?
Dus laat ik zijn zinnetje iets veranderen:
'Overigens kunnen ook pedofielen slachtoffer zijn van (eergerelateerd) geweld en kan de media tot de daders behoren.'

Ook zei De Peter-van der Meer op die zelfde kamervragen:
"Zorgvuldig omgaan met geheime adressen is altijd essentieel. [-] over het uitlekken van geheime adressen is aangegeven welke maatregelen recentelijk nog zijn genomen om zorgvuldige omgang met persoons- en verblijfsgegevens te bewerkstelligen."
Dit werd gesproken op 30 oktober 2006 en wat is er uiteindelijk van terecht gekomen?
nogmaals: 'om zorgvuldige omgang met persoons- en verblijfsgegevens te bewerkstelligen.'
Ach, dit zal vast niet gelden voor pedofielen.

En dan nog iets 't is maar een klein struikelblokje: Artikel 1 van de Grondwet
"...discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook niet is toegestaan..."

Tja... "Het artikel geeft aan dat gelijke gevallen gelijk behandeld dienen te worden"
Dus; Als er maatschappelijke onrust heerst over de handelwijze van, -als voorbeeld- Stormfront.
Gaat dan De Peter-van der Meer een motie indienen ? I don't think so.

iemand

Aantal berichten : 101
Registration date : 31-10-07

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum