Charles Chatman vrij

Ga naar beneden

Charles Chatman vrij

Bericht  Admin op vr jan 04 2008, 03:34

Amerikaan vrij na 26 jaar onschuldig in cel


In de Amerikaanse staat Texas is donderdag een gevangene vrijgelaten die 26 jaar lang onterecht in de cel zat. Hij werd op basis van nieuwe DNA-tests vrijgepleit van seksuele geweldpleging, waarvoor hij in 1981 tot 99 jaar cel werd veroordeeld.

De man, de 47-jarige Charles Chatman, heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Hij is sinds 2001 de vijftiende gevangene in het gewest Dallas wiens naam op basis van DNA-tests werd gezuiverd. In de gehele staat Texas waren dat er in diezelfde periode dertig. Volgens het kantoor van de officier van justitie van Dallas zal dat aantal de komende tijd alleen nog maar stijgen. Het forensisch laboratorium in Dallas heeft namelijk als een van de weinige in de Verenigde Staten DNA-materiaal bewaard uit onderzoeken die al decennia zijn gesloten.

Chatman was 20 toen hij door een buurvrouw uit een rij van mogelijke daders werd gepikt. Hij zei dat hij haar, hoewel ze al dertien jaar lang slechts vijf deuren verderop woonde, nog nooit had ontmoet. Bovendien, zo voerde hij aan, had het haar moeten opvallen dat hij zijn beide voortanden miste in de periode dat hij de misdaad zou hebben gepleegd.

Toen hij donderdag de gevangenis verliet beschreef Chatman zijn emoties tegenover Foxnews als 'verbitterd en boos'. Hij zei dat hij echter niet zint op wraak. "Ik heb altijd geweten dat ik hier uit zou komen, hoe dan ook."

http://www.telegraaf.nl/Amerikaan_vrij_na_26_jaar

Admin
Admin

Aantal berichten : 138
Registration date : 01-10-07

Profiel bekijken http://vijaybabu.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum