speciale apparatuur om door huizen heen te kunnen kijken...

Ga naar beneden

speciale apparatuur om door huizen heen te kunnen kijken...

Bericht  iemand op ma dec 31 2007, 21:31

Helikopter speurt naar materiaal voor vreugdevuren


De politie Haaglanden zoekt met een helikopter naar spullen die mensen klaar hebben staan om in de nieuwjaarsnacht in brand te steken. De helikopter speurt volgens een politiewoordvoerder sinds zaterdag onder meer naar opgestapelde pallets en oude bankstellen in achtertuinen. Hierdoor weet de politie waar een extra oogje in het zeil moet worden gehouden.

De actie is niet op vuurwerk gericht. De helikopter gebruikt ook geen speciale apparatuur om door huizen heen te kunnen kijken. "Het gaat alleen om materiaal dat buiten staat en kan worden gebruikt om een groot vuur mee te maken", zegt de woordvoerder.
De Amsterdamse politie zegt geen helikopter voor dit doel te hebben. De politie Midden- en West Brabant, waar het door vreugdevuren geteisterde dorpje Veen onder valt, wil niet zeggen of een helikopter is ingezet. "Dat de regio Haaglanden haar strategie prijs geeft, moet ze zelf weten. Maar ons lijkt dat niet efficiënt in het voorkomen van vreugdevuren." De politie wil wel bevestigen dat op riskante plaatsen camera's zijn opgehangen.

Het dorpje wordt al jaren rond oud en nieuw geplaagd door brandjes. Ook het afgelopen weekeinde werden brandjes gesticht. Toen is een 16-jarige jongen opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor meerdere brandjes. Dit jaar werden de eerste branden in oktober gesticht.

http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws/Helikopter-speurt-naar-materiaal-voor-vreugdevuren.htm

iemand

Aantal berichten : 101
Registration date : 31-10-07

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum